Kunst en Design

Daan de Leeuw
Bijzondere Houtbewerkingen

Hanekampweg 33b
7104 AW Winterswijk

Mob: +31 (0)6 20254317
E-mail: info@bijzonderehoutbewerkingen.nl
The Natural Cabinet

The Natural Cabinet
Klik hier als u het artikel wilt lezen over de achtergrond van The Natural Cabinet.

     

De Mars Shrine

Een onderdeel van het project “The Natural Cabinet” De Mars Shrine representeert de dinsdag zoals de maandag verbonden is met de Maan zo is dinsdag verbonden met de planeet Mars. Mars beïnvloed ons vermogen om te overleven. Het geeft ons wilskracht en wordt vaak geassocieerd met Ares de God van de oorlog.

Het sterke eikenhout, de zwaluwstaart verbindingen, het ruwe ijzer en de dikke klei deur verwerkt in deze kast staan voor bescherming, ruwheid, standvastigheid en strijdlust. Al deze kwaliteiten en energieën liggen verscholen in de planeet Mars. Het zijn onze wilskracht en gedrevenheid, ons uithoudings vermogen en motivatie die door de planeet Mars beïnvloed worden.

     

The Thinker
Een onderdeel van het project “The Natural Cabinet” Jupiter representeert de donderdag. Het is de planeet die ons denken beïnvloed. Geeft ons het optimisme, vrijgevigheid en uitbreidings drang om nieuwe ervaringen aan te gaan en het creatief denken. De twee koperen pijlen symboliseren al het gebeuren, alle informatie om ons heen.

Wij zijn vrij om te kiezen welke informatie wij opnemen en welke niet. Wat we worden en wat we niet willen worden als mens. Jupiter beïnvloed onze persoonlijke groei, rechtvaardigheid, de zoektocht naar de individuele betekenis. Spirituele groei, hoop, levensfilosofie en sociale aanpassing zijn verbonden met de planeet Jupiter.