Bijzondere projecten

Daan de Leeuw
Bijzondere Houtbewerkingen

Hanekampweg 33b
7104 AW Winterswijk

Mob: +31 (0)6 20254317
E-mail: info@bijzonderehoutbewerkingen.nl
Greenwood work

Het maken van een Welsh stick chair van groen hout is een enorme uitdaging. Voor mij was dit een openbaring om met groen/nat hout en alleen handgereedschap te werken zonder gebruik van elektriciteit. De stoel is gemaakt van eiken en heeft een iepen houten zitting. De arm en rug leuning zijn d.m.v. stoom gebogen.

Er wordt veel gevraagd van ons “Timmermans oog” tijdens dit proces, zonder ook maar iets op te meten. Dat maakt het dat elke stoel een uniek voorwerp wordt.
Het werken met vers hout is een fantastisch ambacht. Ik heb het 15 jaar geleden in Engeland geleerd van grootmeesters zoals John Brown en Mike Abbot. En daarna gedurende 10 jaar met veel plezier les in gegeven in Wales.
Het werken met vers hout geeft een heel ander inzicht in de wereld van houtbewerking en het heeft mij in veel opzichten verrijkt.
Deze ervaring heeft mij mede geïnspireerd om "The Green Circle" op te zetten. Dit is een buitenatalier voor ambacht en kunst waar ik workshops in de natuur geef. Onder andere weekend-, weekworkshops en masterclasses in vers houtbewerken (greenwoodworking). Op de websitevan The Green Circle kun je alle informatie vinden over de workshops Vers Hout, Wilgen Vlechten, Smeden en Beeldhouwen in Hout en Steen, Oerkoken, blogs, nieuwsbrieven en nog veel meer!
https://thegreencircle.nl